умови отримання і переробки продукції бджільництва

12.5. Виробництво продукції бджільництва. Від бджіл отримують: мед, віск, прополіс, маточне молочко, квітковий пилок, бджолину отруту. Вони різноманітні за складом і властивостями, неповторні за своєю природою,мають велике значення для людей. Виробництву кожного з них характерна своя технологія. На пасіках отримують квітковий мед різних ботанічних сортів (з гречки, соняшнику, липи, білої акації, конюшини, еспарцету тощо) та падевий. Бджолиний віск є цінною сировиною та матеріалом, який широко застосовують у промисловості. Більшу частину витопленого на пасіках воску переробляють на вощину, потр.


Іванова В.Д. Технологія виробництва продуктів бджільництва: Курс лекцій. – Миколаїв: МДАУ, 2009. – 245 с. На сучасному етапі бджільництво, як галузь, займається не лише розведенням бджолиних сімей і отриманням продуктів власного походження, а й використанням бджіл на запиленні ентомофільних сільськогосподарських культур. Україна – країна інтенсивного землеробства, в якій майже половина посівів сільськогосподарських культур потребує перехресного запилення.


Від бджільництва отримують ряд продуктів, що використовуються людиною. Цінним поживним і дієтичним продуктом є мед. В якості сировини для різних галузей промисловості і для виготовлення вощини використовується віск. Від медоносних бджіл отримують ще й такі цінні продукти, як маточне молочко, бджолина отрута, прополіс, що застосовуються в медицині, а також пилок (обніжжя), яку в ряді країн вживають як вітаміновмісних дієтичний продукт. Один перелік продуктів, які використовуються людиною, показує, наскільки різноманітне і корисне бджільництво. Мед містить інвертований цукор, вже готовий до всмо.


Бджільництво як бізнес сьогодні багатьом підприємцям приносить стабільний дохід. Адже пасіка це виробництво корисних, смачних і дорогих продуктів з тривалим терміном зберігання. Середні бджільницькі господарства містять від 500 до кількох тисяч сімей бджіл. Крім реалізації своєї продукції в роздрібну мережу, у таких підприємств налагоджені оптові канали збуту. Прибуток у представників середнього бізнесу досить великий, проте при роботі в цьому форматі ніяк не обійтися без серйозних інвестицій, оренди великих земельних ділянок і наявності штату співробітників.


Технологія виробництва продуктів бджільництва. Бджолиний мед і віск — основна продукція бджільництва. Останнім часом значно збільшується виробництво додаткової продукції бджільництва — прополісу, маточного молочка, квіткового пилку, бджолиної отрути. Хоч вартість її становить лише близько 1 % вартості всієї продукції галузі, попит на неї дедалі зростає. Нині основна продукція бджільництва — центрифуговий мед, який добувають із стільників відкачуванням на медогонках. Стільниковий мед виробляють на пасіках у незначних кількостях. Пресований, самостічний, топлений мед в сучасному бджільництві добувають надзвичайно рідко.


технології переробки, стандартизації і. сертифікації продукції тваринництва МНАУ. Галімов С.М. Г15 Технологія виробництва продукції бджільництва : курс лекцій /. С.М. Галімов. – Миколаїв : МНАУ, 2019 – 107 с. На сучасному етапі бджільництво, як галузь, займається не лише розведенням бджолиних сімей і отриманням продуктів власного походження, а й використанням бджіл на запиленні ентомофільних сільськогосподарських культур. Україна – країна інтенсивного землеробства,в якіймайже половина посівів сільськогосподарських культур потребує перехресногозапилення.


3. Побічна продукція бджільництва. 3.1. Підвищення врожайності ентомофільних сільськогосподарських культур внаслідок запилення бджолами. 3.2. Бджолиний підмор: технологія обробки, користь та його цінність. 3.3. Воскова міль та її біологічні особливості. Приготування лікарських препаратів і їх застосування при різних захворюваннях. Народногосподарське значення галузі бджільництва. Сучасне бджільництво в Україні має статус добре розвиненої галузі. Відповідно до природно-кліматичних і медозбірних умов в Україні сформувалися і набули значного поширення три аборигенні породи бджіл: українська, карп.


Продукція бджільництва - мед, перга, пилок, віск, прополіс, маточне молочко та ін. Поради уртимання бджіл та отримання якісної бджолиної продукції. Бджоли запечатують соти щільників, вщерть заповнені медом. Для запечатування щільників бджоли використовують особливу речовину, до якої входять секрет воскових та слинних залоз бджіл, прополіс і квітковий пилок. Детальніше . Маточне молочко. Автор Дід Марко Четвер, 15 жовтня 2015 03:09 Опубліковано в Медова продукція 0. Ма́точне молочко́ — секрет медових бджіл, який використовується ними для годування личинок. Маточне молочко споживається всіма личинками, особливо личинкою, з якої виростає матка. Детальніше . Мед бджолиний.


Бджільництво України Програма розвитку галузі бджільництва в Україні до 2011 року. Схвалено Вченою радою Інституту бджільництва ім. П. І. Бджільництво України має запилювально-медовий напрям. За даними Міністерства статистики, в усіх категоріях господарств налічується до 3 млн. бджолиних сімей.


Якість продукції бджільництва: світовий досвід та вітчизняна практика. Досліджено теоретико-методичні і практичні аспекти впровадження системи менеджменту якості продукції бджільництва на підприємствах галузі в умовах глобалізації економіки та зростаючого рівня конкуренції на агропродовольчих ринках. Здійснено порівняльний аналіз світових та національних вимог з безпечності та якості продукції бджільництва. Проблема безпечності та якості продукції актуалізується в умовах глобалізації агропродовольчих ринків та жорсткої конкуренції. Крім того, у ряді країн (Німеччині, Бельгії) розроблені спеціальні інструкції для бджолярів з отримання якісної продукції.


Новини - Важливим завданням Мінагрополітики є сприяння розвитку галузі бджільництва та виробництву високоякісної і натуральної медової продукції. Наразі міністерство вже працює над удосконаленням механізмів державної підтримки пасічників, оновленням вимог до меду, які будуть відповідати вимогам ЄС та світовим вимогам та оптимізацією регуляторних вимог до медоварів України.


Бджільни́цтво (також бджоля́рство, па́січництво) — галузь сільського господарства, яка займається розведенням бджіл та отриманням від них меду та інших продуктів бджільництва. Бджоли запилюють багато видів рослин, використовуючись задля підвищення врожайності. Серед продуктів бджільництва не тільки цінний дієтичний продукт мед, а й віск, прополіс, отрута та інші, вони знаходять широке застосування, зокрема для здоров'я людини — така медична практика має назву апітерапія.


Технологія виробництва продукції бджільництва. Бджільництво-життєво важлива і одна з найризикованіших галузей економіки, де виробляється різна продукція: мед, бджолинне обніжжя, бджоломатки, бджолопакети, прополіс, маточне молочко, гомогенат трутневих личинок тощо. Кожному продукту бджільництва характерна своя технологія. На пасіках отримують квітковий мед різних ботанічних сортів (з гречки, соняшнику, липи, білої акації, конюшини, еспарцету тощо) та падевий. Більшу частину витопленого на пасіках воску переробляють на вощину. Потреба в ній становить близько 1 кг на сім'ю бджіл за сезон.


Мед та продукція бджільництва здавна використовувалася людиною в лікувальних цілях. Перед тим як розповісти, які цілющі властивості має мед, потрібно ознайомитися з його складом і "інструкцією" отримання. мед, Як не дивно, є напівфабрикатом - частково перевареним (в зобі бджоли) нектаром. Він містить в собі не тільки цукор і вуглеводи, але і невеликий список цінних вітамінів. Мерва - це продукт бджільництва, який є залишком після перетоплювання старих сот. Мерва складається із залишків бджолиних личинок, перги та продуктів життєдіяльності бджіл. Ця суміш має чорний колір і з вигляду схожий більше на перегній, ніж на продукт бджільництва. Проте, і мерве знайшлося застосування.


Сучасне бджільництво розвивається в умовах інтенсивного землеробства, прогресивних форм організації сільського і лісового господарства, тому вирішення завдань щодо збільшення кількості бджолиних сімей, підвищення обпилювальної діяльності бджіл, збільшення виробництва меду, воску та інших продуктів бджільництва багато в чому залежить від того наскільки правильно організований облік витрат на підприємстві. При цьому отримання товарної продукції бджільництва не планують, а всі затрати на утримання бджіл відносять на запилювані культури. Собівартість деяких видів продукції бджільництва (віск, мед, матки бджолині.


Розкриття методики проведення тематичної лекції за особистісно зорієнтованою системою навчання з використанням випереджального завдання, мультимедійних технологій при складанні опорного конспекту за матрицею, інтерактивної гри «справа в шляпі» та вирішенням виробничих ситуацій, що сприяє виробленню стійкої внутрішньої мотивації студентів до навчання.. Інші методичні матеріали на урок Різне скачати.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

кейс с ответами внутренний конфликт

принципиальная схема приемника golon rx 607ac

юлия кузьминых сделка 3 часть в плену любви читать