класифікація внутрішніх інформаційних систем підприємств реферат

Види та структура інформаційних систем підприємств. Класифікація інформаційних систем. Розмаїтість сфер економічної діяльності сприяє появі великої кількості інформаційних систем економічного характеру, які вбирають у себе всі особливості структури. Класифікація інформаційних систем за різними ознаками. тивність отримання цієї інформації має першочергове значення для оптимізації рішень, які приймаються, а також для контролю за їх виконанням. У зв'язку з цим проф. М.Т. Білуха вважає, що технічні засоби перетворення інформації є основним критерієм при класифікації інформаційних систем [4, с. 15]. Де в чому з ним погоджується і проф. B.C. Рожнов.


Узагальнена класифікація інформаційних систем. У автоматизованих системах керування ТЗ використовуються для збору, передачі, обробки інформації та видачі управлінських рішень. При цьому остаточне рішення належить людині. Інформаційні системи, у свою чергу, ділять на інформаційно-довідкові, які виконують завдання забезпечення керівництва необхідними довідковими даними за запитами, і інформаційно -Поради, в яких крім збору, передачі та обробки інформації підготовляються рекомендації, використовувані при прийнятті рішень.


Реферат Інформаційні системи підприємства. Основні завдання практики. Мета практики – закріплення, розширення, поглиблення і систематизація знань, отриманих щодо загальне твердження професійних і спеціальних дисциплін, з урахуванням вивчення діяльності конкретної організації, придбання початкового практичний досвід. · Модернізація і технічна підтримка внутрішньої мережі парку. · Розробка інтерактивних систем, заснованих на виключно WEB технологіях. Інформаційна система – сукупність технічного, програмного і організаційного забезпечення основним завданням якої є задоволення конкретних інформаційними потребами у межах конкретної предметної області.


РЕФЕРАТ на тему: “КЛАСИФІКАЦІЯ І СТРУКТУРА ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ” ПЛАН 1. Поняття інформаційної системи 2. Структура і склад інформаційної системи 3. 2. Структура і склад інформаційної системи. 3. Класифікація інформаційних систем. 4. Список використаної літератури. 1. Поняття інформаційної системи. Інформаційна система являє собою комунікаційну систему по збору, передачі, переробці інформації про об’єкт, що постачає робітників різноманітного рангу інформацією для реалізації функції управління. Інформаційна система створюється для конкретного об’єкта.


Приклад внутрішньої інформації: інформація про співробітників підприємства; її джерело – відділ кадрів. Зовнішня інформація відбиває стан зовнішнього середовища організації, до якого відносяться економічні і політичні суб’єкти, що діють поза межами організації (наприклад, клієнти, постачальники, державні органи влади і т. ін.). Тема 2. Корпоративні інформаційні системи. 2.1. Класифікація інформаційних систем. Класифікація ІС за сферою застосування. Залежно від сфери застосування виділяють наступні види інформаційних систем. Клас інформаційної системи залежить від того, інтереси яких користувачів вона обслуговує і на якому рівні управління.


Класифікація інформаційних систем 2. Складові комп'ютерної інформаційної системи підприємства 3. MRP/ERP-системи 4. Перспективні інформаційні системи 5. Електронна комерція і бухгалтерський облік 6. Література. Види та структура інформаційних систем підприємств. План. 1. Класифікація інформаційних систем. 2. Складові комп'ютерної інформаційної системи підприємства. 3. MRP/ERP-системи. 4. Перспективні інформаційні системи. 5. Електронна комерція і бухгалтерський облік. 6. Література. Класифікація інформаційних систем.


Класифікація інформаційних систем. Класифікувати інформаційні системи досить складно через їх різноманітності і постійного розвитку структур і функцій. В Як ознак класифікації використовуються: область застосування, охоплювана територія, організація інформаційних процесів, напрямок діяльності, структура та ін. За територіальною ознакою автоматизована інформаційна система (АІС) класифікуються на геоінформаційні, міжнародні, загальнодержавні, обласні, республіканські, окружні, міські, районні і т.д. За сфері застосування розрізняють АІС в економіці, в промисловості, в торгівлі, на транспорті, в .


Інформаційні системи другого покоління - управлінські інформаційні системи - бази даних. Основною функцією таких систем є забезпечення управління інформацією за допомогою системи управління базою даних (СУБД). Системи підтримки прийняття рішень (СППР) - це інформаційні системи третього покоління. СППР - інтерактивні комп'ютерні системи, призначені для підтримки різних видів діяльності в разі прийняття рішень зі слабоструктурованих або неструктурованих проблем. Експертні системи - це інформаційні системи, що базуються на знаннях. В розвинутих країнах використовуються декілька концепцій КІС.


реферат на тему Інформаційні системи і технології на підприємстві. Подробнее о работе: Читать или Скачать. ВНИМАНИЕ: Администрация сайта не рекомендует использовать бесплатные Рефераты для сдачи преподавателю, чтобы заказать уникальные Рефераты, перейдите по ссылке Заказать Рефераты недорого. Смотреть Скачать Заказать. 11. Міністерство освіти та науки україни. „Відкритий міжнародний університет розвитку людини україна”. Реферат. з дисципліни. 1 Реорганізація діяльності підприємства за методикою BSP. 2. Класифікація програмних систем для автоматизації бухгалтерських робіт. Практичне завдання. 1 Реорганізація діяльності підприємства за методикою BSP.


Інформаційна систéма (англ. Information system) — сукупність організаційних і технічних засобів для збереження та обробки інформації з метою забезпечення інформаційних потреб користувачів. Інформаційні системи можуть значно різнитися за типами об’єктів управління, характером та обсягом розв’язуваних завдань і рядом інших ознак: За рівнем або сферою діяльності — державні, територіальні (регіональні), галузеві, об’єднань, підприємств або установ, технологічних…


1.3. Класифікація інформаційних систем. 1.4. Інформаційна система сучасного підприємства. Література. 1. Івахненков С.В. Інформаційні технології в організіції бухгалтерського об-ліку та аудиту: Навч. пос. – К.: Знання-Прес, 2003. Внутрішня інформація на підприємстві - це дані, які виникли переважно в системі обліку. Характер та обсяг інформації також різні. Однак вона більш досту-пна, оскільки створюється на самому підприємстві.


З дисципліни: «Інформаційні системи в економіці» на тему: «Інформаційні системи та інформаційні технології. Поняття та їх класифікація »СОДЕРЖАНИЕВведение.Информационные технології. Структура інформаційної технології - це внутрішня організація, що представляє собою взаємозв'язку утворюючих її компонентів, об'єднаних у дві великі групи: опорну технологію і базу знань. Також існує класифікація технологій і пов'язаних з ними інформаційних систем по виду ставляться перед ними, для вирішення завдань, і з вигляду запускаються процесів обробки різної інформації. Дана класифікація складається з двох основних етапів.


Існує класифікація інформаційних систем (ІС) залежно від рівня управління, на якому система використовується. Інформаційна система оперативного рівня - підтримує виконавців, обробляючи дані про операції і події (рахунки, накладні, зарплата, кредити, потік сировини і матеріалів). Інформаційна система оперативного рівня є сполучною ланкою між фірмою і зовнішнім середовищем. Завдання, цілі, джерела інформації і алгоритми обробки на оперативному рівні наперед визначені і у високому ступені структуровані. Інформаційні системи фахівців - підтримують роботу з даними і знаннями, підвищують продуктивні.


Ключові слова: інформаційні системи, інформаційні технології, інформаційні системи підприємств. Постановка проблеми. Актуальними є питання запрова-дження сучасних інформаційних систем забезпе-чення управління підприємством, що призведуть до підвищення показників ефективності його діяльності. Мета статті полягає у дослідженні суті та класифікаційних характеристик інформацій-них систем, особливостей застосування сучасних інформаційних систем, їх розвитку та ролі для формування ефективної діяльності підприємства в умовах ринкової економіки. Виклад основного матеріалу дослідження.


Інформацíйна систéма (англ. Information system) — сукупність організаційних і технічних засобів для збереження та обробки інформації з метою забезпечення інформаційних потреб користувачів. За ДСТУ 2392-94: Інформаційна система — комунікаційна система, що забезпечує збирання, пошук, оброблення та пересилання інформації. Закон України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» визначає інформаційну (автоматизовану) систему як організаційно-технічну систему, в якій реалізується.


+1.2.Класифікація інформаційних систем. + Загальноприйнятої класифікації ІС на теперішній час не існує і тому їх часто класифікують за різними ознаками, з-поміж яких можна виділити такі ( рис. 1.1): + За рівнем або за сферою діяльності: державні, територіальні (регіональні), галузеві, підприємств або організацій, технологічних процесів. + Внутрішня інформація формується в самій системі управління і відображає в різні часові інтервали розвитку об'єкта управління його фінансово- господарський стан і директивні цілі на випадок відхилень від встановлених параметрів.Як правило ці дані вимірюються і в управлінських документах фіксується точна інформація.


Інформаційне забезпечення -- це сукупність єдиної системи класифікації і кодування інформації, уніфікованих систем документації, схем інформаційних потоків, що циркулюють в організації, а також методологія побудови баз даних. Призначення підсистеми інформаційного забезпечення полягає у своєчасному формуванні та видачі достовірної інформації для прийняття управлінських рішень.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

кейс с ответами внутренний конфликт

принципиальная схема приемника golon rx 607ac

юлия кузьминых сделка 3 часть в плену любви читать