зміст і класифікація принципів у податковому праві ессе

Принципи податкового права. Це найбільш загальні норми права. У податковому праві головне місце займають принципи-норми, закріплені в конституціях, конституційних, органічних законах, у деяких нормативних актах виключно податкового характеру та ін. Принципи відіграють роль орієнтирів у формуванні податкового права. Будучи основними принципами нормативного регулювання, вони задають тон усій наступній правотворчості в податковій сфері, гарантуючи її логічність, безперервність та збалансованість. Вони є основними критеріями для оцінки якості податкової системи країни.


Принципи податкового права. В результаті вивчення даного розділу студент повинен: • знати юридичну та економічну природу і значення принципів оподаткування; взаємозв'язок принципів оподаткування і принципів податкового права . 1) принцип справедливості. Податки - законна форма вилучення частини власності платника податків для її використання в загальних інтересах (інтересах суспільства, держави). Будь-яке вилучення власності завжди було справедливо для того, хто забирає, і, навпаки, не справедливо для того, у кого забирають. Відомо, що справедливість -. Мал.


цільові податкові пільги, включаючи податкові кредити (відстрочення стягнення податків), інші податкові пільги. Завдяки контрольній функції оцінюється ефективність податкового механізму, забезпечується контроль за рухом фінансових ресурсів, виявляється необхідність внесення змін у податкову систему і бюджетну політику. 5. Класифікація податків. Класифікація податків здійснюється на основі ознак. По-перше, податки поділяються на загальні та особливі. 5.5.3. Інші податки на користування товарами або на право користування товарами або на право займатися певним видом діяльності. 5.6. Інші податки на товари і послуги. 6.) Податки на міжнародну торгівлю та зовнішні операції.


Класифікація податків і обов’язкових зборів. До модульного контролю. 1. Ознайомитися з вимогами щодо сфери дії Податкового кодексу України (ПКУ), податкового законодавства і співвідношення податкового законодавства з іншими законодавчими актами, зокрема, митного. Зміст повноважень. Верховна Рада України. Верховна Рада АРК. Податкова система, як і будь-яка інша, ґрунтується на певних принципах [1]. Принципи побудови податкової системи України, її склад, а також права та обов’язки платників податків визначаються Податковим кодексом України. Принципи оподаткування -це відправні положення, на підставі яких формується уява про певну модель[2] ідеальної податкової системи.


3. Принципи податкового права. 4. Поняття податково-правової норми та її ознаки. 5. Податкові правовідносини. Принципи податкового права - в юридичній літературі традиційно визначається як висхідні положення-ідеї, що лежать в основі податкової системи. До принципів податкового права, то представники науки фінансового права виділяють наступні. У правовій науці прийнято розпізнавати загально-правові (загальногалузеві) та специфічні (галузеві) принципи. За своїм внутрішнім змістом податково-правові норми умовно поділяються на матеріальні і процесуальні.Критерієм поділу податково-правових норм на ці групи, як і при поділі правових норм на галузеві норми права, є предмет правового регулювання.


Принципи податкового права слугують дієвими інструментами вирішення юридичних спорів, приклад-ними засобами правового регулювання, якими керуються суб’єкти податкового права для досягнення мети сво-єї практичної діяльності. При цьому принципи застосовуються, як правило, в найбільш складних ситуаціях, які не вдається вирішити, застосовуючи звичайні норми-приписи. Ключові слова: принципи податкового права, кодифікація податкового законодавства, Податковий кодекс. Постановка проблеми. Правові принципи відіграють важливу роль у системі податкового права.


Сутність і зміст податкової системи. Податкова система є складною багаторівневою структурою Основна сутнісна характеристика системи - взаємозв’язок між її елементами. У податковій системі елементами є податки, збори та інші обов’язкові платежі. між органами державної влади і платниками: стосовно визначення елементів оподаткування (платників, ставок, об’єкта оподаткування, пільг, податкової бази тощо); порядку обчислення і сплати податків; правового статусу платників; їхньої відповідальності за порушення податкового законодавства


Тема 1. ПОДАТКОВЕ ПРАВО ЯК ІНСТИТУТ ФІНАНСОВОГО ПРАВА. 1. Місце інституту податкового права в системі фінансового права. 2. Предмет податкового права. 3. Поняття та ознаки податку. 4. Класифікація податків та зборів. Т е м а 3. ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ОСНОВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ПОДАТКОВОГО МЕХАНІЗМУ. 1. Поняття основних елементів податкового механізму . 3. Поняття і зміст податкового контролю. Тема 6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ПОДАТКОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА. Всі громадяни щорічно подають у податкові інспекції за місцем проживання декларації про своє майнове положення й доходи за минулий рік у порядку, установленому законом».


.1 Система і принципи податкового права.2 Джерела податкового права. Висновок. Список використаної літератури. Введення. Історія податків йде корінням в глибоку старовину. Податки з'явилися разом з державами і з часом, після введення грошової системи, стали відігравати головну роль у формуванні його скарбниці. . розглянути існуючі види та класифікації податків; . позначити поняття і зміст податкового права. Об'єктом дослідження є податкове право Росії. Предметом дослідження є суспільні відносини, що складаються з приводу оподатковування. Основним методом вирішення поставлених завдань стало вивчення наукової та правової літератури. 1. Поняття, функції, види і класифікація податків.


Податкове право в системі фінансового права. Принципи податкового права та принципи податкового законодавства. Склад податко-вого законодавства України. Податковий кодекс України. Класифікація податкових право-порушень. Види відповідальності за порушення податкового зако-нодавства. Кримінальна, адміністративна та фінансова відпові-дальність за порушення податкового законодавства.


Податкове право — складний фінансово-правовий інститут, який регулює владні відносини по встановленню, введенню та справлянню податків та зборів, а також відносини, що виникають в процесі здійснення податкового контролю, оскарження актів податкових органів, дій (бездіяльності) їх посадових осіб та притягнення до відповідальності за здійснення податкового правопорушення.


Податкова система, як було зазначено вище, - це сукупність установлених у країні податків. Саме діяльність держави у сфері встановлення і стягнення податків - це податкова політика держави, яка має певні принципи. Класичні принципи побудови податкової системи були сформульовані їх основоположником, шотландським економістом і філософом А. Смітом. Вони викладені у чотирьох основних правилах [13, с. 218]: - справедливості, яке стверджує загальність оподаткування і рівномірність його розподілу відповідно до доходів; - визначеності, коли час оплати податку, спосіб і сума платежу повинні бути з точн.


Принципи оподаткування та їх реалізація у податковому законодавстві україни : / / About Us | Booking the author's work | Add to Favorites. MENU. регулювання податків і зборів, окремі аспекти змісту і класифікації принципів у податковому праві. При дослідженні основних проблем дисертації широко використані роботи іноземних вчених Р. Дернберга, М. Дженіса, Р. Кея, Дж. Стігліца. Неможливо здійснити аналіз названих проблем без екскурсу до фундаментальних досліджень І.Х. Озерова, В.О. Лебедєва, Ф.Б. Мільгаузена, В. Петті, К.Г. Рау, Е.О. Селігмана, А. Сміта, І.Т. Тарасова, М.І. Тургенєва та інших знаних вчених.


ЗМІСТ. Вступ 2 1. Особливості податкового права як інституту фінансового права 5 2. Поняття податків та система оподаткування в Україні 9 2.1. Податкова система України 9 2.2. Класифікація та функції податків 12 2.3. Принципи оподаткування в Україні 19 3. Перспективи розвитку податкової політики в Україні 23 Висновки 27 Список використаних джерел 30. Вступ. Актуальність проблеми. Протягом усього періоду незалежності України податкова система зазнавала змін у принципах та способах оподаткування. Перехід до якісно нових методів господарювання, інфляційні процеси та необхідність збільшення фінанс.


Відповідно, податкове право в принципі не може бути підгалуззю фінансового права, оскільки входить до його складу не безпосередньо, а як складова більш крупного фінансово-правового утворення – «Публічні доходи» [3]. Необхідно зауважити, що серед джерел формування доходної частини бюджетів можна назвати не лише податки, а й неподаткові надходження, доходи від операцій з капіталом, трансферти (див. ст. 9 Бюджетного кодексу України). “Складний інститут податкового права охоплює сукупність фінансово-правових норм, які характеризуються певною своєрідністю”. Дозвіл (уповноваження) відноситься до змісту правового припису, точніше – до характеру правила поведінки.


8.2. Класифікація принципів системи оподаткування. 8.3. Принципи побудови системи оподаткування в Україні. Розділ 9. податкова політика. Принцип вигоди та адміністративної зручності полягає в тому, що втрати внаслідок сплати податків мають бути сумір-ними з тими вигодами, які платники отримують за рахунок фі-нансованих та податкових надходжень потреб і суспільних благ. Суть адміністративної зручності полягає в тому, що подат-кова система повинна бути максимально зручною для платників податків і держави з точки зору організації податкової роботи. 1. У чому полягає економічний зміст податків? 2. Чим є податок з філософської точки зору? 3. Що таке система оподаткування?


Місце податкового права в системі права України. Податкові норми. Вихідними елементами, що формують податкове право, є податкові норми — правила, які складають зміст податкового права. Норми податкового права визначають: принципи податкового права; порядок встановлення податків; склад податкової системи


Зміст інституту податкового права пронизаний загальними юридичними основами. Тому в складному інституті податкового права окремі інститути підпорядковуються нормам-принципам, визначеним прямо в тексті законодавчого акту (визначення податку, принципів оподаткування в Законі України «Про систему оподаткування»). Окремі інститути податкового права також підпорядковують нормам-принципам (визначення прибутку, доданої вартості тощо).


ТЕМА 1. СУТНІСТЬ І ВИДИ ПОДАТКІВ Зміст теми: Економічна суть і зміст податків. Податки в системі фінансових відносин. Характерні ознаки і організаційні форми прояву податків. Об'єктивна необхідність податків. Основні функції і призначення податків. Роль податків у пе-рерозподілі ВВП і національного доходу. Фіскальне значення податків. Податкове регулювання економіки.


1. Сутність податків і податкових платежів. Податковий менеджмент – це частина загальної системи керування ринковою економікою, тобто частина загального менеджменту в цілому. В основі податкового менеджменту лежать загальні принципи й фундаментальні положення керування економікою, системного підходу й аналізу. Керування в теорії менеджменту, з одного боку, зв'язується з реалізацією основних функцій керування (плануванням, регулюванням, аналізом і контролем), а з іншого, трактується як особливий вид діяльності, спрямований на здійснення керівництва людьми (адміністрування).


Принципи адміністративного права однаковою мірою характеризують сутність і зміст як самої галузі права, так і тих суспільних відносин, що є предметом регулювання цієї галузі. Цілком слушна думка деяких дослідників про те, що вивчення принципів адміністративного права дає відповідь на питання: що є головним у системі норм, які регламентують адміністративно-правові відносини; що є постійним супутником цих відносин; без чого не можуть існувати різні інститути адміністративного права. Основне значення принципів адміністративного права полягає в тому, що вони визначають «юридичну долю», життєздатні.


Кучерявенко, Микола Петрович - Зміст і класифікація принципів у податковому праві. Нет экз. Статья Автор: Кучерявенко, Микола Петрович Право України: Зміст і класифікація принципів у податковому праві б.г. ISBN отсутствует. На полку. Статья. Кучерявенко, Микола Петрович. Зміст і класифікація принципів у податковому праві / М. П. Кучерявенко // Право України. Юриспруденція : цивільне право : комерційне (торговельне) право, право акціонерних товариств : комерційне, фінансове право : фінансове право України : налоговое право : принципы налогового права. Привязано к: Отобрать для печати: страницу | инверсия | сброс | печать(0). Нет экз. Выпуск. Право України № 2 2002 г. ISBN отсутствует ОФ.


Основні терміни і поняття: податок, податкова система, бюджет, теорії податків, функції податків, класифікація податків. 1.1. Еволюція податків. Різні науковці по-різному ставляться до визначення періодів еволюції податків, виходячи з їх економічного змісту, функцій, які вони виконують, співвідношення прямих та непрямих податків тощо (таблиця 1.1). Тому спочатку право збирання податків було надано відкупникам, які мали внести у державну казну у певний строк певну суму податків у натуральній чи грошовій формі, яку вони стягували з населення. Податкові реформи, що проводяться, за мету ставлять дотримання принципів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

кейс с ответами внутренний конфликт

принципиальная схема приемника golon rx 607ac

юлия кузьминых сделка 3 часть в плену любви читать